Varázslatos mézeskalácsok: Ha vennél, ha készítenél: itt segítünk!

Puffasztó update

Szalalkáli vagy szódabikarbóna?

Mindegyik mellett és ellen szólnak érvek. Én szalalkálit használok régóta, hátránya, hogy az elgőzölgő ammónia miatt, hát egyszerűen szúrós szagú a sütőből kinyitáskor kicsapó gőz. Vegyészmérnök barátnőm szerint nyomtalanul eltűnik, de van aki szerint idejétmúlt anyag. De azoknál a  tésztáknál, melyeket pihentetni kell, mégis ez válik be legjobban, a  többi puffasztó hajlamos arra, hogy egyszerűen ne csináljon semmit.

A szódabikarbóna használata ilyen szempontból egyszerűbb, kényelmesebb, nem képződik kellemetlen szag, és külföldön is könnyen beszerezhető. Ha az én receptemet használjátok, 2 teáskanál szódabikarbóna kell bele a  szalalkáli helyett.

Összefoglalva: kinek-kinek kedve szerint, amelyik szimpatikusabb. Tapasztaljátok ki, melyik megoldás kedvesebb.