Varázslatos mézeskalácsok: Ha vennél, ha készítenél: itt segítünk!

Miért kell keményítő a cukormázba?

Természetesen nem kötelező, de egy nagyon kevés, épp egy késhegynyi egy adag mázba nagyon szép tartást ad. Érdemes burgonya keményítőt használni, mert az fehér, ellentétben a  sárga kukorica keményítővel.

Ez a praktika különösen akkor fontos, ha térbeli alakzat oldalát (ház falát pl.) díszítjük, szép kemény, fehér, tartós mázat kapunk. Azért is lehet próbálkozni a használatával, mert akár torták dekorálásánál is jól jöhet a  gyakorlat



4 thoughts on “Miért kell keményítő a cukormázba?”

  • Szuper a névválasztás, valóban boszorkányos amit csináltok !
    Szívből gratulálok, és külön köszönöm, hogy másoknak is elérhetővé tettétek !
    Boldog Karácsonyt !
    Marika

  • Köszönöm a sok-sok hasznos tanácsot.
    Egy kérésem van!
    Hol tudom megtekinteni a slideshow-ban mutatott “Méhkaptár méhekkel” remekművet és annak a készítési útmutatását!
    A férjem méhészkedik, őt szeretném meglepni egy ilyen sűtivel!
    Előre is köszönöm: Ilonka

  • Kedves Ilonka,
    A méhkas készítését még nem forgattuk le, de egyáltalán nem bonyolult. A tésztát jó keményre kell gyúrni, és vékonyra kinyújtani. Fogni kell egy rozsdamentes tálat, amekkorára a kast akarja, bezsírozni, belisztezni a külsejét. Erre ráborítani a tésztát, körbevágni. Kisodorni és összecsavarni tésztából a fonatokat, azt is rátekerni, és a méhecskéket is ugyancsak megformázni a nyers tésztából, mint a gyurmából, és rátenni, és így az egészet kisütni. Ha lesz időm, leforgatjuk, de nem merem ígérni, mert nagyon sok most a munkám. De próbálja meg, tényleg nem bonyolult, sikerülni fog.
    Üdvözlettel:
    Gitta