Varázslatos mézeskalácsok: Ha vennél, ha készítenél: itt segítünk!

Karácsonymanó

Karácsonymanó

 

Mézeskalács karácsonymanó

Az idei karácsony slágere a manó, naná, hogy megcsináltuk, íme a  mézeskalács karácsonymanó!

Ha van kedved kipróbálni neked is, hogyan kell mézeskalács karácsonymanót készíteni és díszíteni, az eljárás a következő:

Mézeskalács figura kiszúrása:

A recept, amiből egészen szuper puha mézeskalács készül, megtalálható itt.

Ha valami furcsa oknál fogva nincs manó kiszúró formád, használj egy sima pogácsa szaggatót és pizzavágót. A kerek a teste lesz, a pizzavágóval egy csúcsos háromszöget vágva megvan a sapi. Ez egyébként sokszor előfordul, hogy az embernek nincs éppen olyan kiszúrója, ami hirtelen kell. Ha csak nem több százas tételről van szó, akkor legyél kreatív: pogácsaszaggató, pizzavágó, vonalzó, derelyeszaggató mind-mind használható.

Így tedd a lemezre és süsd össze a két darabot, hogy kisülten egy figurát alkossanak:

Díszítés:
Ha kisült, a díszítés a videón látható,(az elején picit elrontottam a kőrvonalat, izgultam 🙂 ) de bátran térj el, ha akarsz, lehet csíkos, pöttyös, piros, kék, zöld. Bátran variáld a színeket, mintákat: a manónak pont az a lényege, hogy vidám, élénk, minél jópofább színeket, mintákat kapjon. A meglévő karácsonyi díszeidhez is passzinthatod a dekorálást, vagy hagyhatod, hogy a gyerekek is kiéljék a kreativitásukat! Minél színesebb, őrültebb, annál jobb!

 

 

Én az orrának M&M cukorkát használtam, jó nagy piros, narancssárga, sárga bogyókat. Ráadásul ez enni is nagyon finom, hisz valószínűleg ezek a mézeskalács manók nagyon hamar gazdára találnak, hisz színesek és étvágygerjesztőek.

A szakállát a 133-as, pórias nevén fűcsővel csináltam, cukrászkellékeseknél pár száz forintért beszerezhető. A szakáll egyetlen trükkje, hogy kicsit keményebb mázat kell keverni, hogy a külön kis szálak ne olvadjanak össze, mert akkor csak egy nagy csomó cukormaszat lesz, nem guszta nagy szakáll. Ha gondod van a cukormáz állagának kikeverésével, beállításával, akkor nézd meg ezt a bejegyzést, videót, ahol meglátod, hogyan lehet a kellő máz állagot elérni! Viszont itt nagy tömegű mázat fogysz kinyomni a csövön keresztül, ami ráadásul keményebb állagú is, elég hamar elfárad a kezed.

Jó szórakozást, és ha elkészültetek vele, küldjetek pár fotót!