Varázslatos mézeskalácsok: Ha vennél, ha készítenél: itt segítünk!

Mézeskalács újrahasznosítás

Ünnepek elmúltával is hasznát vehetjük a mézeskalácsnak, ha az eredeti alakjukban már unalmasak vagy kiszáradtak.

A megunt, eltört mézeskalácsot a  legegyszerűbb ledarálni mézes morzsának, és akár mint édes morzsa sokféle sütemény kiegészítője lehet, de önmagában is jó süteményalap.

Egy lehetséges recept:

300 gr. mézeskalács morzsa

50 ml rum (ha gyerekek is kóstolnák, szirup és aroma)

50 gr lekvár vagy jam, lehet barackos, málnás,  érdemes többfélével próbálkozni

100 gr. étcsokoládé lereszelve

Egy nagy tálban az összes hozzávalót jól összekeverjük, és a hűtőbe tesszük 15 percre. Ha jól áthűlt, diónyi golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékbe, porcukorba, kakaóba vagy tortadarába hempergethetjük.