Varázslatos mézeskalácsok: Ha vennél, ha készítenél: itt segítünk!

Mézeskalács színezése

A natúr színű mézeskalács mellett az egyik legkedveltebb alapszín a  piros. Főleg szíveknél, háztetőknél használom, de vannak piros karácsonyi harangjaim is.

A színezés elég egyszerű: lapzselatint használok, a használati utasítása szerint. Vízben elkeverve a zselatint melegíteni kezdjük, (forralni nem szabad) akár vízfürdőben is melegíthetjük. Ebbe kerül a por alakú ételfesték a kívánt szín eléréséig. Ha folyékony ételfestéket használunk, akkor kevesebb víz kell.

Ha meghűl, akkor megszilárdul, ha használni akarjuk, csak fel kell kicsit melegíteni.

A langyos színes festéket egyszerűen ecsettel kenjük a  kisült mézesre. Meg kell száradni a festéknek is! Csak ezután kezdem díszíteni.

Azért jó így csinálni, mert az alapszín nem keni össze a díszítő mázat, és nagyon szép lesz.3 thoughts on “Mézeskalács színezése”

  • Üdvözlöm, segítséget szeretnék kérni. A mézeskalács piros színezését értem, na de ha a teljeset fehérre szeretném azt mivel kellene? Köszönöm 🙂 Erika

  • Kedves Erika,
    Fehérre úgy festünk, hogy körbekontúrozzuk, megszárad, aztán terülőmázzal, ami ugyanaz mint a rajzolómátz, csak vízzel egy picit higítjuk, szépen feltöltjük a kontúrok közti részt.