Varázslatos mézeskalácsok: Ha vennél, ha készítenél: itt segítünk!

A mézeskalácsnak is lelke van

A mézes tészta sokszor viselkedik kicsit zavarba ejtően.

Lelke van, szinte él.

Ha jól sikerült, rugalmas, kellemes, selymes tapintású, gusztusos aranybarnára sül.

Ha valamiért nem érzi jól magát, elferdül, puffad, ráncosodik, rücskös lesz.

A pihentetés mellett nagyon fontos, hogy jól ki legyen dolgozva, át legyen gyúrva a tészta. Ha marad benne csomóban nyers liszt, amit nem tud felszívni, felhólyagosodik. Ugyanígy ha kiszaggatjuk a formákat és a maradékot megint összegyúrjuk és kiszaggatjuk, jó eséllyel lesz hólyagos, hisz a frissen belekerült liszt felfújja. A maradékot ha  lehet, érdemes össegyúrni egy adag új tésztával, és úgy eltenni pihentetni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA